Nieuws

Omloop Breda
Samen met John van Ierland was Johan van der Velde vandaag de grote initiator van de Omloop Breda, een toertocht met start en finish bij het Chassé Theater. Ook het Sterrenfietsteam, waar Johan dit seizoen lid van is geworden, was van de partij...

Lees verder...


Lid Sterrenfietsteam
Johan van der Velde is vandaag officieel lid geworden van het Sterrenfietsteam. Het bestuur van Stichting Sterrenfietsen, onder leiding van voorzitter Theo de Rooij, is erg blij dat zijn oud-collega regelmatig op de fiets wil stappen met het team van...

Lees verder...


Fiets mee met Johan!
In de prachtige Spaanse provincie Alicante aan de Costa Blanca gaat Johan van der Velde in samenwerking met Eef Brand van Costa Blanca Cycling fietsclinics begeleiden. Na uitgebreide verkenning van de omgeving is een geweldig programma tot stand geko...

Lees verder...


Nieuws

Omloop Breda

Samen met John van Ierland was Johan van der Velde vandaag de grote initiator van de Omloop Breda, een toertocht met start en finish bij het Chassé Theater.
Ook het Sterrenfietsteam, waar Johan dit seizoen lid van is geworden, was van de partij. Onder een waterig zonnetje werd er in een gesloten groep een prachtige route gereden door het Brabantse land. Alle deelnemers reden met het pelotontocht mee en volbrachten de  90 kilometer zonder problemen: Frits Barend, Gert Jakobs, Sander Janson, Jeroen Mantel, Patrick Morley, Bas Muijs, Sabine Vas Nunes en Rob van der Valk. Zij werden daarbij gesteund door de oud-wereldkampioenen Jan Janssen en Harm Ottenbros en andere oud-wielerkampioenen als Gerben Karstens, Jacques Hanegraaf, Frits Pirard en Ludo Peeters. De ontvangst in het Chassé Theater in Breda was zeer goed geregeld, net zoals de organisatie van de tocht. Johan van der Velde en John van Ierland hebben met de Omloop Breda en de bijbehorende wielerbeurs in het Chassé Theater een mooi evenement op de kalender gezet.

geplaatst op mei 1, 2013


Lid Sterrenfietsteam

Johan van der Velde is vandaag officieel lid geworden van het Sterrenfietsteam. Het bestuur van Stichting Sterrenfietsen, onder leiding van voorzitter Theo de Rooij, is erg blij dat zijn oud-collega regelmatig op de fiets wil stappen met het team van acteurs, artiesten en voormalig en actief topsporters. Op 7 juni beklimt het Sterrenfietsteam de Mont Ventoux in het kader van de Tour du ALS, om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS.

 

 

 

geplaatst op mrt 29, 2013


Fiets mee met Johan!

In de prachtige Spaanse provincie Alicante aan de Costa Blanca gaat Johan van der Velde in samenwerking met Eef Brand van Costa Blanca Cycling fietsclinics begeleiden. Na uitgebreide verkenning van de omgeving is een geweldig programma tot stand gekomen. Johan en Eef zijn er klaar voor om enthousiaste toerfietsers een onvergetelijke fietsweek te bezorgen in dit prachtige gebied waar de zon minimaal 300 dagen zon per jaar schijnt.
Fiets mee met EKB biedt geheel verzorgde fietsclinics aan voor de recreatieve toerwielrenner en de betere amateur, waar bij jong en oud van harte welkom zijn.
Voor groepen vanaf 6 personen kan Fiets mee met EKB op elk moment een programma organiseren.

geplaatst op mrt 21, 2013


Omloop Breda 2013

Niemand minder dan Greg LeMond en Francesco Moser hebben toegezegd om volgend jaar deel te nemen aan Omloop Breda. Het Brabantse wielerfestijn behelst een toertocht met verschillende afstanden, een pelotonrit en een wielerbeurs. Omloop Breda staat voor volgend jaar op de kalender op 28 april 2013.

geplaatst op nov 22, 2012


Bike Motion

Johan van der Velde zal komende week zijn opwachting maken op de Bike Motion (12-14 oktober). De jaarlijkse fietsbeurs heeft plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Van der Velde zal aanwezig zijn als ambassadeur van de Stichting Cycle for Hope. De stand van de stichting is te vinden tegenover het Wielercafé, stand 09.A034.

geplaatst op okt 5, 2012


Meer dan half miljoen kijkers

Met ruim een half miljoen kijkers is de documentaire over Johan van der Velde in de biografiereeks In Beeld bij omroep MAX zeer goed bekeken. Naar de uitzending op dinsdagavond 10 april keken liefst 486.000 mensen. De herhaling trok een dag later nog eens 56.000 kijkers.

geplaatst op apr 12, 2012


Omroep MAX zendt vanavond documentaire over Johan van der Velde uit

Omroep MAX zendt vanavond in het kader van de biografiereeks In Beeld een documentaire uit over Johan van der Velde. Samen met onder anderen Mart Smeets blikt Van der Velde terug op zijn mooie loopbaan en zijn turbulente leven na afloop van zijn carrière. De uitzending begint om 20.25 uur op Nederland. In de biografiereeks worden succesvolle mensen geportretteerd, die ook dieptepunten hebben gekend. Welke invloed heeft dit op hen gehad en hoe kwamen zij dit weer te boven?

geplaatst op apr 10, 2012


Carrière in beeld

Costa Blanca Cycling

Omloop Breda

Cycle for Hope

Energy4All